Yüksekte Çalışma Sağlık Raporu
Yüksekte Çalışma Nedir?
Yüksekte çalışmak, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde belirtildiği şekilde "Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma" olarak tanımlanır ve bu şekilde bir çalışma yapılabilmesi için yüksekte çalışma sağlık raporu alınması gereklidir.
Kimler Yüksekte Çalışamaz?
- 18 yaş altı çalışanlar,
- Gebe ve emziren kadınlar,
- Kronik rahatsızlığı olanlar (Tansiyon, kalp hastalığı, hipoglisemi, nörolojik hastalıklar (epilepsi, parkinson vb.), psikiyatrik hastalıklar, vertigo),
- Yükseklik korkusu olanlar,
- Yüksekte çalışmaya engel olabilecek şekilde vücut bütünlüğünde sorun olanlar,
Bu niteliklerden birine dahi sahip olan çalışanlar yüksekte çalışamazlar.
Yüksekte Çalışma için Gerekli Sağlık Raporunda Hangi Tetkikler Yapılır?
İşe giriş sağlık raporunda olduğu gibi yüksekte çalışma sağlık raporunda da birtakım tetkikler uygulanır. Bu tetkiklerle ilgili "Yüksekte Çalışma Sağlık Raporunda Hangi Tetkikler Bulunur?" yazımızı inceleyebilirsiniz. En doğru ve en kolay yüksekte çalışma sağlık raporunuz için Çözümmed'e ulaşabilirsiniz.
Yüksekte Çalışma Sağlık Raporu Nereden Alınır?
İşe giriş sağlık raporunda olduğu gibi yüksekte çalışma sağlık raporu da OSGB kurumlarından alınır. Yüksekte çalışma sağlık raporunun nereden alınacağına dair daha detaylı bilgiye "Yüksekte Çalışmak İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?" yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. Ya da doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yüksekte Çalışma Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüksekte çalışma sağlık raporu bir dizi tetkik sonrasında verilir, yapılan bu tetkiklere göre de yüksekte çalışma sağlık raporu ücreti değişiklik gösterebilir.
OSGB'ler Yüksekte Çalışma Sağlık Raporu Verebilir Mi?
Yukarıda yüksekte çalışma sağlık raporu nereden alınır başlığında da söylediğimiz gibi yüksekte çalışma sağlık raporu OSGB kurumlarından alınabilir.
Yüksekte Çalışma Sağlık Raporu Olmadan Yüksekte Çalışma Yapılabilir Mi?
Bu şekilde bir çalışma tehlikeli veya çok tehlikeli sınıfta yer aldığından gerekli sağlık raporu alınmadan yüksekte çalışma yapılamaz ve yapılmamalıdır. Buna rağmen sağlık raporu olmaksızın yapılacak çalışmalarda idari para cezası uygulanacaktır.
Bu konu hakkında daha geniş bilgi edinebilmek için ilgili diğer makalelerimiz olan "İşe Giriş Sağlık Raporu Zorunlu Mudur?", "İşe Giriş Sağlık Raporu Alınmazsa Ne Olur?" ve "İşe Giriş Sağlık Raporu Almanın Avantajları" yazılarımıza göz atarak yüksekte çalışma sağlık raporu olmadan bu şekilde yapılacak çalışmalar sonucunda neler olabileceği hakkında bilgi alabilirsiniz.
Özel Hastanelerden Yüksekte Çalışma Sağlık Raporu Alınabilir Mi?
Özel hastaneler yüksekte çalışma sağlık raporu veremez. Bu rapor OSGB kurumlarından alınabilir.
Yüksekte çalışma sağlık raporu ile ilgili bilgi almak ve en güvenilir tetkiklerle sağlık raporunuzu almak için İletişim sayfamız üzerinden bize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.